De executeur ontzorgt en adviseert zowel vóór als na het overlijden.

324T002 img6

Graag bezoeken we u thuis om zaken op een rij te zetten en ze door te spreken. Is het goed geregeld wanneer u niet meer in staat zou zijn om het zelf te regelen? Na uw overlijden of wanneer u iets overkomt waardoor u het niet meer kunt regelen?

In een persoonlijk gesprek kan er samen met u gekeken worden wat uw situatie precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn om een en ander nu goed te regelen. Door het stellen van vragen komen de mogelijkheden aan bod waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Misschien kunt u door middel van schenkingen aan de kinderen een stukje belastingafdracht voorkomen bijvoorbeeld. En als u opgenomen wordt in een verpleeghuis, gaat dan het vermogen naar de eigen bijdrage? Wellicht laat u ook nog geld of goederen na waarvan u de verdeling in een testament wilt laten vastleggen. 

Maar ook mensen die een samenlevingsovereenkomst willen vastleggen kunnen we heel goed van advies dienen. Wat moet of kan er in staan en welke consequenties zijn daaraan verbonden? En bij de keuze voor de huwelijkse voorwaarden? De gevolgen zijn vaak groot, vaak zonder dat u hiervan vooraf voldoende bewust bent. 

U denkt misschien dat een notaris dit allemaal voor u uitzoekt en vastlegt. Dat laatste klopt; de notaris legt het vast; de notaris noteert in een testament wat uw wensen zijn maar daarmee blijkt in de praktijk nog niet alles geregeld te zijn. De praktische uitvoering van het testament legt hij namelijk niet vanzelfsprekend vast en daar begint het nou juist mee na het overlijden. Na het overlijden is er tijd en ruimte nodig om het rouwproces door te maken. Het is dan voor nabestaanden vaak prettig als de zaken eromheen voor hun worden afgewikkeld.

Cliënten hebben steeds meer behoefte aan informatie over de juridische financiële en fiscale gevolgen van hun overlijden. Hierbij kunnen we helpen door bij de voorbereidingen duidelijkheid te scheppen:

  • Wie zijn de erfgenamen?
  • Heeft de ex partner nog recht op een deel?
  • Wie regelt de  uitvaart, de administratie en de belastingzaken?
  • Hoe kan voorkomen worden dat de kinderen (te)veel erfbelasting betalen?
  • Is de nalatenschap op omdat het vermogen is opgegeten na opname in een verzorgingshuis?

Als executeur kunnen wij u helpen bij de zakelijke en financiële afwikkeling van de nalatenschap. Hiervoor dienen we allerlei diensten aan die nodig zijn, zoals:

  • Het regelen van de financiële zaken zoals het innen van vorderingen en het betalen van schulden;
  • Het regelen van fiscale zaken zoals slotaangifte inkomstenbelasting en aangifte erfbelasting;
  • Het laten taxeren en verkopen van goederen. 
  • Het begeleiden van de verdeling van de inboedelgoederen en het ontruimen van de woning. 

 

©2021 EindAkkoord - Privacyverklaring
Realisatie website: Webdesign & CMS powered by Jansen Internetservice

DMC Firewall is a Joomla Security extension!